Klubmesterskaber 2018

Tekst: Peter Hejlesen
Foto: Kim Bo Munthesen

 

 

"På golfbanen kan en mand blive et offer, forfulgt af en kynisk skæbne, ramt af et skræmmende slag af tragedie, helten i et utroligt drama, eller klovnen i en komedie - nogen af disse endda inden for et par timer, alene efterladende en såret og splittet personlighed". 

Jeg tror, at mange af deltagerne ved dette års klubmesterskab vil nikke genkendende til disse eftertænksomme ord udtalt af en af golfsportens helt store ikoner, Bobby Jones, vinder af alle fire grand slam turneringer i ét og samme år (1930).

Hul 10 Midsjællands Golfklub

Midtsjællands Golfklub var vært for klubmesterskaberne. Her ses hul 10. (Foto: Søren Norlander).

Igen i år blev der set frem til klubbens mesterskabsturnering. Da jeg modtog invitationen til turneringen, kunne jeg konstatere, at alt som sædvanligt var planlagt og velforberedt til glæde for alle vi deltagere.
Midtsjælland Golfklub havde stillet deres flotte bane til vores disposition på en dag, hvor vi blev skånet for de helt store regnskyl. Golfbanen er kendetegnet ved dens bløde bakker, vekslende terrænniveau og 14 strategisk anlagte søer.

Det siges, at der er forskel på almindelig golf og så mesterskabsgolf, hvor den, der mestrer spillet, også er den, der kan kontrollere sine nerver.

Dette måtte mine medspillere og jeg sande allerede på første tee-sted. Et kort par 3 hul 125 meter ned ad bakke til en green godt dækket af høje træer og en sø foran.
Hvor svært kan det være? - alle kan vel slå sin bold 125 meter fra tee. Men det er ikke blot det. Det er evnen til at kunne håndtere sin mentale balance og dermed undgå den anspændthed, der altid vil påvirke resultatet af, om du har slået et godt golfslag.

Før slaget skal du først erkende dine egne evner, herefter skal du vælge, hvilket golfjern du vil benytte, vurdere golf hullets udformning, tage hensyn til vindens retning og sidst, men ikke mindst - skærpe din koncentration og ikke at være bange for at lave et dårligt slag.
Med alt dette på plads er der kun tilbage at håbe, at slaget vil føre til det tiltænkte resultat. 

Vores spil på 17. hul beskriver meget godt, de mange udfordringer golfspillet giver. Vi fejlede alle vores udslag fra tee. To spillere slog for langt, én slicede ud til højre, og én slog sin bold i søen. Der skulle nu noget ekstraordinært til for at redde par.
Tre af os kiksede vores indspil og endte med scores over par. Vi skulle dog opleve et fantastisk golfslag, da spilleren, der i sit første slag slog bolden i søen, efter at have "droppet" sin bold, slog sit tredje slag direkte i hullet og smilende gik derfra med en velfortjent par. 

Der blev på flere måder skrevet historie ved dette års klubmesterskab.

Anders Stokholm.jpg

Anders Stokholm blev klubmester på herresiden med en bruttoscore på 74 slag, hvilket indskriver sig, som en af de laveste scorer i klubbens historie for en mesterskabsrunde.

Anders scorekort viste, at han lavede 1 eagle, 1 birdie, 10 pars og 6 bogeys, hvilket er 3 slag over banens par.
En imponerende præstation af Anders, der viste, at den der mestrer alle spilles elementer også er spilleren, der opnår den velfortjente succes. 

Line Hedegaard.jpg Line Hedegaard blev ny klubmester i damerækken med en bruttoscore på 93 slag.


Den sideløbende stableford turnering blev i A-rækken vundet af Kurt Gullits Rasmussen med 35 stableford point.  

B-rækken blev vundet af Peter Clausen med 37 stableford point. 

Frank Nielsen lavede det ultimative slag! 

 

 

 

 

Frank Lund Nielsen blev den første spiller, der i en af klubbens mesterskabsturneringer udførte det perfekte golfslag, hole in one, på banens hul 10, et par 3 hul på 132 meter. 

 

 

 

 

 

Nogle vil mindes dagen, som dagen, hvor de måske overvejede at stille køllerne på hylden for altid og bruge tiden på noget andet. Andre vil glædes over deres succes uanset på hvilket område af spillet, de oplevede den.
Trods de mange frustrationer spillet giver os, håber jeg, at lysten til at spille dette vidunderlige spil, stadig vil være der. 

Fortvivl aldrig. Golf er et spil, der ikke kan vindes, men kun spilles. (Harry Vardon, 6 gange vinder af The Open Championship). 

Tillykke til alle - med at have deltaget og medvirket til afviklingen af klubbens 17. mesterskab.